perjantai 28. tammikuuta 2011

Laukkuja ja pukuja, 1956

Pahoittelen syvästi, että muistutan teitä juuri joulusta toipuneita lukijaparkojani kyseisestä vuotuisjuhlasta tämän Hopeapeilistä 12/1956 skannaamani jutun otsikolla. Anteeksi. Anteeksi. Mutta ymmärrätte varmaan valintani, kun kerron, että juttu käsittelee joululahjaideoita kauden laukuista - ja että siihen kuuluu hyvin kauniit ja yksityiskohtaiset muotipiirrokset laukkuihin sopivista puvuista.



Kapea linja on vallitseva ainakin näissä Sirkka Vesa-Kanteleen muotipiirroksissa. Olenko oikeassa, kun arvelen, että helmat ovat jo pikkuisen lyhyempiä kuin pari vuotta aiemmin? Omat suosikkini ovat toinen ja neljäs puku - drapeeraukset vetoavat minuun aina.

Laukuissa valinta on vaikeampi. 50-luvun tyypillinen drapeerattu laukkumalli ("palkomallinen"), jota usein näkee clutch-iltalaukuissa, ei toimi yhtä hyvin kahvojen kanssa... tosin kuvatekstin maininta violetista mokkanahasta nostaa pisteitä. Julistan kuitenkin suosikiksi ensimmäisen sivun keskimmäisen asun laukun, kuvatekstin mukaan "uutta korkeaa ohutta tyyppiä". Koko yhdistelmässä on säväyttävää ylväyttä.

Entäs te muut? Mitkä ovat teidän suosikkejanne?

ps. Tänään tuli vihdoin tieto, että uusi kameramme on lähtenyt matkaan!

1 kommentti:

  1. mä lämpeen kyllä kolmoselle ja vitoselle! aivan upeita piirustuksia.

    VastaaPoista